I balanse med Naturen - "Jo lengre man vandrer , desto mindre vet man " Tao Te Ching     


Tai Chi Chuan - " The Ultimate "
En kamp kunst basert på Kinesiske filosofien om Yin og Yang. Kineserne hevder vi er født med en viss mengde Chi (Ki) som vi arver fra våre foreldre, og at vi får i oss mer fra dag til dag gjennom maten vi spiser og luften vi puster. Chi flytter gjennom menneskekroppen langs linjer som kales meridianer, og hver hovedorgan i kroppen har sin meridian. Hvis det oppstår ubalanse i Chi, eller en blokkering i strømmen langs en meridian, blir vi fysisk eller psykisk syke. 
I følge legenden ble Tai Chi grunnlagt av Chan San Feng en meget dyktig kamp kunstner som alltid søkte etter utfordringer og personlig utvikling. Ideen om Tai Chi Chuan kom etter en gang han overvåket en kamp mellom slange og svane. Klokskapen ble at  et han at ferdigheter og ydmykelse vant over styrke og agressjon. Dette hendelse fikk han til å grunnlegge en ny kampkunst som ble kjent som Tai Chi Chuan (les mer om .... )
Investering for livet
Det er bevist at Tai Chi Chuan helse øvelsene virker forebyggende mot flere av våre mest utbredde dagens sykdommer derfor kan man sier dette er en investering for livet. I Sing Ong Tai Chi en lærer først de 11 (6 +5 ) avslappende øvelser og så den  langsomme formen, som består av serie harmoniske bevegelser som utføres flytende og rytmisk, men meget presist. Formen kan trenes hvor som helst, ute eller inne, på ale døgnets tider, alene eller sammen med flere mennesker. . De indre organer blir massert gjennom konstant bevegelse rundt kroppens tyngdepunkt, midjen. Blodsirkulasjonen stimuleres gjennom aktiviseringen av kroppens  meridianer, du føller varme i fingerspissene og puster bedre. Immunforsvaret styrkes og livsenergien gjenoppbygges, fordi en energistrøm (chi) stimulerer de samme energibanene (meridianer) som i en akupunkturbehandling. Regelmessig trening gjør kroppen spenstig, sterk og smidig, og sinnet avbalansert, klart og oppmerksomt og i balanse med naturen. Slik viker Tai Chi:
Lindrer smerter, styrker immunforsvaret, Reduserer høyt blodtrykk, Hjelper mennesker med sklerose, Har gunstig effekt på hjertelidelser, Lindrer leddgikt, Øker smidigheten og bedrer balanseevnen, Motvirker angst, nervøsitet og stress, Løfter humøret !!
Selvforsvar
Ved siden av å vare en helse form for balansen mellom Ying og Yang er Tai Chi en kraftig selvforsvar kampkunst som under ledelse av kvalifisert instruktør kan vare effektiv som selvforsvar. Den langsomme formen blir da utført meget hurtig. Elever på dette nivået vil ha lært nødvendigheten av at både muskler og sinn skal være så mykt og avspent som mulig for å oppnå best resultat
Velvære  
Tai Chi er mange ting; for noen utøvere er det klassisk kampsport, for andre en aktiv form for meditasjon, mens andre igjen bruker tai chi som gymnastikk. Og for noen er det ren terapi.
   Uansett hav du velger er en ting sikkert; Tai Chi gjør god for både kropp og sjel.
Etter å ha trent Tai Chi Chuan får man en følelse av velvære og indre ro, ikke tretthet eller utmattelse. Tvert imot forstår man at denne geniale bevegelseskunsten er et av de beste midler til å gjenoppbygge og vedlikeholde harmonien og balansen mellom den fysiske, mentale og åndelige natur.
(les mer om ..) 
Grunnlegger Master Yek Sing Ong  

 

Grunnlagt av Sing Ong Tai Chi mester Yek er født Sarikei, Sarawak (Malaysia) i 1942. og er en av de få person som har fått tildelt mestergrad i Kina.  
Bland venner og familien fikk han kjæle navnet " "martial arts boy". Han kunne verken snakke eller men slag og spark kunne han. Faren  oppdaget sønnens talent i meget ung alder og begynte å undervise han daglig. Etter at Yek utviklet seg  så rask, måte han anbefale sønnen til en stor mester.

I 1961, Huang Sheng Shyan åpnet Tai Chi skole i byen Sibu  der Yek Sing Ong, bodde med sin familie. Året etter Yek Sing Ong melde seg i klubben etter anbefaling av hanes far og hanes siste mester i Tai Chi Chuan.

Huang Sheng Shyan var en stor inspirator, men også meget strengt instruktør. Yek Sing Ong ble fort en av masteres mest lojale, hengivende elever av Huang Sheng Shyan som underviste han både i Tai Chi Chuan og Baihequan (White Crane Kungfu). Fra 1964 fikk Yek æren og ansvaret for undervisningen av Tai Chi Chuan i Huang's skole. Yek Sing Ong trente samtidig og var privat elven til Huang unn til Huang døde i 1992.

Yek Sing Ong har egen skole i sin hjem i Auckland, New Zealand, der han både selv trene og underviser

Yek Sing Ong er også expert i Qigong og kvalifisert Chinese Physician and Acupuncturist.Han er også en meget dreven og aktiv push hands utøver.

Han er også interessert in Kinesisk Calligraphy, antikk og kunst.

Meritter:
Yek Sing Ong vant "The first South East Asia Tai Chi Chuan Push Hands Competition "  i Taiwan året 1974. Da han ble også personlige presentert til  Cheng Man Ching.

Yek Sing Ong vant " Traditional Tai Chi Chuan section of the 1990 Sarawak Chinese Martial Arts Championship." Mans hans studenter vant " the top three ranks in the 42 Combined Form section."

Han er en av de 13 studenter premiert med Huang Sheng Shyan's top certificate in Tai Chi Chuan.

Yang family
|
Cheng Man Ching (1902-1975)
|
Huang Sheng Shyan (1910-1992)
Cheng Man Ching's well-known student in South East Asia.
Also famous for his White Crane Kungfu.
|
Yek Sing Ong

 


Tilbake til Toppen